I wanna be Canadian!

Oj oj, hur spännande var det inte att åka och träffa Elaine? Så kul var det åååår sen jag hade. Vi fann varandra på en gång och fast min engelska var lite ringrostig till en början så gjorde jag mig ändå förstådd. Vi shoppade typ mellan 10 och 17:00, och min nya favvoaffär i Stockholm är Eden.

Sen tog vi T-banan till Östermalm, där hennes mamma bor. Fick träffa hennes bror och mamma och de var hur mysiga som helst! Ibland kändes det lite konstigt att det var jag som var “the outsider” i diskussionerna, eftersom att de pratade kanadensiska och inte svenska. En del ord var ju lite svåra att översätta. Skulle förklara fisket i Sverige och tjuvfiske. *skratt* Och Elaines mamma sa “Try me” och jag sa “utrotningshotad” och hon bara skakade på huvudet och skrattade “no, that’s a word I don’t know“. 😀 Men det var kul att se när Elaine och hennes bror tackade sin mamma för maten: “Tack for maten mamma”. 😉
Mamma Bonnie är verkligen hel-go. Hon sa att jag gärna fick komma och stanna hos henne om jag skulle till Stockholm fler gånger. Det är bara att maila när jag behöver plats och boende och hon var verkligen påstridig i den frågan. 😉 Och resan fram och tillbaka gick på knappt 300:- så helt omöjligt är det ju inte. Dessutom kan hon ju göda mig med smarrig kanadensisk mat. 😉

Jag fick också chansen att bli bjuden på hamburgers – riktiga kanadensiska hamburgers! Det var såååå gott!!! Så jag fick receptet, och det var så enkelt så det nästan är löjligt. Fick en krydda som inte finns i Sverige att ha i köttfärsen. Och när den tar slut mailar jag henne så skickar hon mer. 😉 Hur lyxigt som helst. Pratade om en återträff och de bjöd mig hem till dem. Lätt att jag vill åka till Kanada nästa år! Dags att börja spara nu.

När jag kom hem på natten och visade upp vad jag köpt, och fått, så kunde Erik nästan inte sluta lukta på kryddan. 😉 Så igår gjorde jag hamburgarna och hela familjen tjöt av glädje… eller inte. De tyckte iallafall att det var supergott och jag kan bara hålla med. Ska skicka receptet på Eriks köttbullar så de får prova att laga dem. Elaine var lite ledsen över att hon inte hunnit med att smaka det. Men sånt går ju alltid att ordna.

Hur som, så är jag supernöjd med min tripp och Ove var borta hela dagen. Han kom en sväng på tåget hem, vilket inte var så konstigt då det satt ett gäng fulla ungdomar bredvid och pratade om spyor. 😉

6 comments

 1. Hej Vännen!
  Vad härligt att ni hade kul och att Ove stannade borta! Vad är Eden för en affär? Ska eventuellt upp till Sthlm i helgen 🙂
  Nepp, nu är det läggedags för en liten man härhemma. Kära maken är på väg till Tyskland på jobbresa och jag hatar när han inte kan sätta på mobilen! Blir urnervös när de är ute på vägarna och kör!

  Kramizzzar!

 2. Härligt!
  Blir så glad när jag läser detta.
  Att ha sådär kul ibland är nog bästa vapnet mot “Ovar”.

  Kram på dig!

 3. p.s.
  Får jag låna “Martina” av dig. Missade att köpa den när jag beställde böcker senast och jag bara MÅSTE läsa den i sommar.

  Måste in till stan i veckan som kommer eftersom min käre lille son glömde favoritkepsen på sjukhuset :S d.s.

 4. Hej gumman!

  Vilken härlig dag det verkar ha varit! Sådana behöver du massor av. 🙂

  Tack för ditt meddelande, jag uppskattade det. Vet inte riktigt vad jag ska skriva här… men som jag har sagt tidigare… jag gillar ju dig! Jag tror att du kan räkna ut resten själv. 😉

  kramar!

 5. Jag väntar bara på att universitetslärarna ska släppa ifrån sig betyg och rättade tentor. Då kan jag göra flera ärenden på en gång för det är ju lite dyrt att sitta och åka kan man ju lungt säga… Och det blir en dyr kepshämtning annars…. Gissa vem som får indrag på månadspengen… eller vänta… han får ju ingen alls 😉

Comments are closed.