På bättringsvägen

Nu är jag stolt över mig själv, fattar inte att det gick så bra som det ändå gjorde. :)
Har varit på ögonkontroll med Malva, och vi fick åka buss själva hem från sjukhuset. Jag hade inte med mig någon vagn, vilket gjorde det hela enkare tror jag. Annars när man står där med vagnen är man ju alltid i vägen eller känner sig uttittad, även om de förmodligen tittar på Malva och inte på mig, men ändå.
Det gick iallafall jättebra, för jag fick ju koncentrera mig på henne precis hela tiden. Man måste bli distraherad.

Igår eftermiddag åkte jag till akut psykmottagningen och berättade som det var. Det hela tog ca 2½ timme. Läkaren frågade ut mig, kände, klämde, lyssnade på hjärta, lungor, och höll på att strypa mig. ;) Jag fick fylla i ett häfte och sen kunde de räkna ut på ett ungefär vad det är som jag lider av. Det var en massa streck. Under 10 var normalt. Jag hade 15 på depression och 20 på ångest och 0-5 på tvångstankar. Någon generell diagnos fick jag inte.

Han skrev ut Zoloft 25mg att ta ½ tablett i tre dagar och sen öka den succesivt tills jag till slut tar 2 ggr/dag. Det är en antidepressiv medicin, som ska göra att mina negativa och deppiga tankar försvinner. Xanor fick jag ta upp till två gånger per dag, vid behov. Han skulle även kontakta min vårdcentral och be dem kalla mig för kontroll och provtagning vad det gäller sköldkörteln, samt informera dem att jag varit där så att de kan fortsätta skriva ut medicinen och kolla upp hur den fungerar.

Så just nu känns det bra! Jag vet inte när medicinen börjar fungera, men jag faktum att någon tog sig tid att lyssna betyder mycket.