Brand

Nyss hemkommen från stan.
Vi skulle till Claes Olsson och införskaffa mig ett par nya hörlurar eftersom att mina gamla har tackat för sig.
Självklart spenderades det mer pengar än vad vi hade tänkt, Claes Olsson ligger ju mitt i stan, på Krämaren.
När vi sen skulle ta hissen ner till garaget så tyckte vi att det luktade rök, så vi stod där kanske i några sekunder och det luktade bara mer och mer… så vi valde en annan hiss och åkte ner.

Gick in på Glitter och köpte nya hårsnoddar, för även de har tackat för sig. Jag har så tjockt hår så de går sönder fort, och den jag har i håret nu har gått sönder på 7 olika ställen…
Då hörde vi att brandkåren kom och då sa jag till tjejen i kassan att det luktade rök i hissen och hon sa att det var konstigt, för om det brinner brukar brandlarmet gå, även om det inte brinner på samma plan.

Iallafall, så bestämde vi oss för att handla på Supermarket (ICA) istället på Kvantum som vi brukar, så vi tog en annan hiss ner och det luktade inget i den. Sen gicke Erik gå ner en trappa till garaget och lämna påsen från Claes Olsson och mötte brandmän och när han kom tillbaka sa han att det var fullt med rök och det gick en massa brandmän och letade efter var det kom ifrån.
Så vi gick in och handlade och sen när vi kom ner i garaget så luktade det hemskt illa men det fanns ingen rök, så vi antog att vad det än var så var det iallafall borta. Vi satte in barnen i bilen och lastade in varorna. Erik skulle “logga ut” och gick i väg och gjorde det. Och när jag satt där så ser jag hur det kommer rök från taket, liksom på ledningarna.

Jag är ju en sån där nojjig person och blev skraj, för jag tänkte att nu är det en gasläcka och nu brinner det och snart smäller alltihop, och det kom mer och mer rök. Erik ringde 112 och de sa att det inte var någon fara för att brandmännen nyss varit där, men Erik sa att han visste att de varit där och att röken försvann då, men att det ryker igen. Men det var som sagt ingen fara (?!) På vägen ut såg vi hur det kom rök från alla ventilationer så vi gissar att det brann i dem. Vi tyckte att det var olustigt och då bestämde vi oss för att åka hem, för vi har ju iallafall anmält det, och tar de inte oss på allvar, vad kan vi mer göra? Jag tycker att det är otäckt att de inte tog oss på allvar, även om de kanske fått en massa samtal från oroliga människor. Jag tycker inte att man ska vara så nonchalant. Man vet ju inte vad det är eller varför det brinner – det visste ju inte ens brandmännen…