Tandborstning på katt?

Erik kom nyss hem med Spynke. Det hade gått bra. Vad jag kan se så hade de inte ens sövt honom, för han verkar pigg och precis som vanligt. Jag gissar dock att de gett honom något lugnande när han skulle undersöka munnen. Veterinären sa att han har något som kallas FORL, vilket är en tandsjukdom. (Om intresse finns kan ni läsa mer här.)

Han fick en spruta antibiotika och nu ska han bli bra iallafall. Sen kommer det väl tillbaka. Hon hade sagt att ibland får man komma var tredje månad och få en sån spruta och det verkar ju stämma ganska bra med tanke på sist vi var där för samma sak. Man har ju anklagat sig själv och undrat vad man gjort för fel, men de äter ju bra mat och har alltid gjort det, men av det jag tagit reda på så beror det inte på vad de äter… ingen vet riktigt varför det uppstår.

Förmodligen har alla våra katter det, för alla luktar grön död ur munnen på dem och har alltid gjort det. Men de andra har inte ont. Får väl börja borsta tänderna på dem… hur man nu gör det utan att bli halvt sönderriven. Kan inte vara populärt. Hörde dock att det fanns tandkräm som smakar lever.. *urk*

Blodprovet då. Vi ville ju veta hur höga hans njurvärden var så att man i såfall skulle kunna förebygga njursvikt (även om de får det till sist iallafall) men det var ingen fara. En katt skulle ha mellan 7 och 12 i värde och han hade 9.
… och Right-Eye hade över 240…

Igår hann jag inte spela Sims så ikväll måste jag! Har abstinens!

Comment love: Pia, Lotta & Maria.