Ankomsten till Sverige

Efter nästan 1½ månads väntan var det dags för systersyster, Erik och jag att bege sig till Arlanda och hämta hem lilla Chihua. Hon är adopterad från Malaga, Spanien där hon har tagits om hand av SOS-animals. De tar hand om hundar som är hemlösa och ger dem en andra chans här i Sverige.

Planet från Spanien har äntligen landat! Vi väntar och väntar och väntar och väntar… Röker lite. Och fotar onödiga saker…

Efter en halvtimme så kommer de äntligen! Besvikelsen är stor när det inte är SOS-hundar utan dessa kommer från Irland. Kontaktpersonen berättar för oss att det är gamla tävlingshundar som har fått en ny chans i Sverige. Tydligen är det så att när man tävlat färdigt så lämnar man in hundarna för avlivning… men då finns det en organisation som räddar dessa fullt friska djur och ger dem en ny framtid.

Och så återgår vi till att vänta och vänta och vänta och vänta… Röker lite till. Och väntar…

Och, två timmar efter att planet har landat rullas de äntligen ut! Chihua har fått flyga i väska.
Första magiska mötet. Lillsyrran är i extas.

3 comments

 1. Vilken söt vovve! Fantastiskt vilken insats dem gör! 🙂 Kul att se din syrra på bild också! 🙂

  Men är det verkligen en Chihuahua?! Den ser VÄLDIGT stor ut! Det är nog en blandras va?

  Kram!

 2. Tack Sanna. 🙂
  Det är kul att pilla med hemsidan och jag ligger hemma och är jättekrasslig så jag har tid. 🙂

  Kul att se din systers glädje här i din senaste notering.
  Min kompis Christine brinner för hundar och kuskar land och rike runt efter hundrar som ska omplaceras och hon omplacerar dom också. Har kört ibland och det är ju så nice att se. Hon har sajten hittehund och hon har t.o.m åkt till Dominikanska mfl länder för att hämta hundar. Så varmhjärtat tycker jag.

  Trevlig fortsatt söndag.

  PS. det finns fortfarande biljetter på Viking Line som nästan är gratis. Reggar du dig som medlem på Viking Line får du en gratisbiljett som du kan utnyttja. Åk med syrran när vi åker vettja. 🙂

 3. vilken söt hund och guuuuuuuuuuuud vilken härlig människa du är som räddar en liten plutt fran ingenstans! Önskar att alla vore som du! Själv har jag en dalmatiner som vi tog över för ett tag sedan…….fantastiskt att få ge ett liv en chans att bli lite ompysslad på slutet. Kram Malle

Comments are closed.