Ute med mig

Läste just detta på Aftonbladet: På väg in i väggen och jag var ju bara tvungen att testa, trots att jag inte känner mig på väg…

Svarar du ja på tre av punkterna nedan är du i riskzonen för att gå in i väggen.

Jag svarar ja på:

– Du har återkommande problem med magkatarr av den typ som läkare kallar stressmage.
– Du glömmer ofta bort saker, som var du lagt prylar eller vart du är på väg.
– Du gnisslar tänder när du sover eller biter ihop käkarna så hårt att det till slut gör ont.
– Du har ofta värk i huvud och kropp.
– Du har känslor av meningslöshet och tristess.
– En sentimental film eller lite sorglig nyhet kan plötsligt få dig att gråta floder.
– Du har starka flyktkänslor och önskar kanske att du fick en allvarlig sjukdom för att slippa jobbet.
– Du blir irriterad och upprörd över småsaker.
– Du jagar lätt upp dig och befarar det värsta.

Ikväll ringde faderskapet från nytt nummer. Han har tydligen bytt/fått ett extra. Vi svarade dock aldrig så jag har haft det lite jobbigt ikväll. Kan inte riktigt slappna av, men ska gå och sova snart. Klockan är ju snart tre och barnen vaknar om 3-4 timmar. Jag måste få in i hjärtat att han (pappa) inte är bra för mig just nu. Jag måste ta hand om mig själv först.

Idag fick jag föressten info om ÅSS som jag ska bli medlem i. Läste broschyren och mycket av det som stod visste jag inte. Ångest är nyttigt, det är inte alls farligt egentligen… att man har ångest beror på att man har för mycket kontroll, och inte för lite som jag alltid trott. Sen stod det en massa annat bra där. Tänkte ha den i närheten av mig hela tiden, ifall att så jag kan läsa den när ångesten smyger sig på.
Jag har tänkt som så hela veckan (precis som det stod i broschyren): “Kom då Ångest, jag väntar. Jag klarar av dig, du är inte farlig, jag dör inte även om jag är livrädd just nu. Kom an bara så får vi se vem som är starkast! Kom an!!!”

Ikväll kände jag ett litet uns av ångest, när telefonen ringde kl 21, och jag visste, utan att ha tittat på numret att det var han och genast tänkte jag: Men kom då Ångest, är han verkligen värd att må dåligt över?! Om så, kom då så får vi det överstökat! Men, den kom aldrig!

Jag vet att jag måste tänka på mig i första hand, och jag försöker verkligen. Just nu väljer jag bort personer som inte är bra för mig eller som inte respekterar mig för den jag är. En del dissar mig totalt, men aldrig trodde jag att de flesta skulle finnas kvar! Jag har, i hela mitt liv, haft svårt att lite på folk, men dessa tjejer som jag blivit vän med har visat sig vara helt underbara. Sådana som man vet att man kommer att ha i resten av ens liv. För de gillar en oavsett om man har olika åsikter och/eller olika levnadsätt. De finns där även om de inte alls tål min sambo eller någon annan som står mig nära. De gillar MIG för den JAG är helt enkelt!

Fast det är fortfarande svårt för mig att förstå, att det verkligen mig de vill vara vän med. Liksom vad är jag?

Föressten var Gocka här och hälsade på en sväng idag. Hon är precis lika trevlig IRL som på nätet och hennes vå små barn var bara fööör söta!!!!! Ler bara jag tänker på dom! :)

Avslutar med några rader ut Gavin DeGraw’s underbara låt:

I don’t want to be anything other than what I’ve been tryin to be lately
All I have to do is think of me and I’ve peace of mind
I’m tired of looking ’round rooms wondering what I gotta do
Or who I’m supposed to be
I don’t want to be anything other than me