Hos doktorn & shopping

Så, idag var vi alltså på hab igen och träffade Malvas doktor. Gud vad hon är bra!! Hon verkligen tar sig tid och lyssnar på vad man vill få sagt, och så hjälper hon en med ALLT!

Berättade om det här med att Malva är så känslig för kall luft, att hon blir hostig osv på en gång. Hon sa att det kunde vara Astma men att det är svårt att testa på så små barn. Hon skrev ut Nebunette och Bricanyl som vi ska inhalera när det blir jobbigt. Och om inte Bricanylen skulle hjälpa kan vi hämta ut Pulmicort istället. Hon tyckte som vi att vi inte ska behöva åka in till sjukhuset varje gång hon blir dålig och behöver inhalera, utan att vi ska kunna göra det själva. På torsdag kommer sjukgymnasten hit och då skulle hon visa oss hur det fungerar. Och sen skrev hon ut Daktacort, för Malvisen har väldigt röd rumpa just nu.

Annars var allt bra. Hon är som en 9 månaders i utvecklingen. Jag tyckte att hon vägde lite lite och har planat av lite på längden, men hon är symmetrisk och då är det inget att oroa sig för.

Vikt och längd vid 16 månader: 8030 gram (yay, vi spräckte 8 kilo!! ;-) ) och 73 cm lång.

Jag sa även till att ifall det kommer föds barn med pws, så får de gärna kontakta oss om de undrar över något. Vi hade gärna tagit den chansen om vi hade fått den möjligheten men doktorn hade ingen sådan kontakt när Malva föddes. Så det tyckte dokton var jättebra och skulle skriva in det i journalen snarast. :-)

Efteråt åkte jag och Malva in till stan och shoppade lite. Köpte en jättefin klänning med blommor på åt Malva på rean, 60:- kostade den. Som hittat! :-) Fanns ju förstås en massa annat att köpa, men jag hade inte riktigt råd. Kikade in på Sagoland för en present åt Jasmine, hon vill så gärna ha en prinsessbarbie eller en häst, och hon är ännu så liten så hon bryr sig inte om det är Barbie, Sindy eller någon annan docka. Och den “äkta” Barbie-prinsessan kostar “bara” 299:-, men jag hittade en “häst & vagn” och en “Barbie-prinsessa” ingick, så hon fick båda önskningarna för endast 279:- Känner mig jättenöjd. :-)

Sen tog jag mig en promenad från stan till dansskolan, där Jasmine & hennes kusin Fanny dansar. var skönt att kunna sitta ner och bara ta det lugnt i 40 minuter, och efteråt kom Erik och hämtade oss, så jag slapp att gå mer. ;-)