Värk!

När jag vaknade imorse kunde jag knappt ta mig ur sängen. Nu är ju det inte ett så ovanligt problem, eftersom att jag nu har ont i handen och inte kan stödja mig så bra. Vi har vattensäng, så det är liksom inte bara att kliva ur om man säger så, utan man måste liksom “svinga” upp sig. Idag gick det inte, eller jo, efter mycket och och men. Smärtan var obeskrivlig. Jag har då aldrig i mitt liv haft så ont i kroppen.

Det känns som träningsvärk, fast jag har inte tränat. Från nacke, axlar, rygg, korsrygg, bäcken, höfter, lår (fram & baksida) och knäveck. Nedanför knävecken känns det som vanligt. och ingen värk i armarna eller händerna, bortsett från den vanliga värken i handen (som iofs börjat flytta lite på sig till tummen). Men jag förstår inte. Jag har inte legat illa under natten; ibland kan man ju ligga konstigt, men oavsett så har ju stelheten försvunnit under dagen. Men inte idag.

Och jag är så himla trött. Trött, trött, trött. Kan somna framför tvn; vilket är OVANLIGT för att vara jag. Somnar före barnen en fredagskväll liksom, hur rolig är man på en skala? Jag skulle inte klaga om jag hade varit fysiskt aktiv eller sjuk, eller utmattad av någon anledning, men det finns ju ingen anledning. Jag har ju inte gjort något.

Jag blir så jäkla less på att ha denna ständiga värk. Oavsett var den sitter!

Hade jag haft feber, varit lite småförkyld så hade jag ju iallafall kunnat misstänka influensa; men nej. Ingen feber här inte. Och ingen förkylning i sikte heller. Inte för att jag vill bli sjuk, men det hade ju varit en logisk förklaring.

2 thoughts on “Värk!

  1. Hej vännen!
    Det låter inget vidare det här. Kan det vara Fibromyalgi? Vet inte mer än att det leder till trötthet och värk som uppkommer på olika ställen olika gånger. Vet heller inte vad man gör åt det men jag vet att en väninna till mig som har det ,år bra mycket bättre nu än vad hon gjort tidigare så det lär ju finnas hjälp att få. Jag tror du känner henne med. Hör av dig om du vill att jag förmedlar kontakten.

    Kramis

  2. Jag tror jag vet vem du menar. 😉
    Jag har funderat på Fibro också, i vissa fall stämmer det men i vissa fall inte. Jag har ju inte värk i hela kroppen jämt, men alltid värk i handen. Mår visserligen illa jämt (eller mer ofta än vad jag tror är normalt), huvudvärk, trött… ja, listan kan göras lång.

    Kram!!

Comments are closed.