Skyddande

Idag var vi på Usö med Malva, hos dietisten.
I väntrummet satt det en mamma med en liten bebis som var hur söt som helst. När jag frågade hur gammal hon var, så svarade mamman 7 månader, men tillade snabbt men hon är liten för sin ålder, ifall jag skulle ha några synpunkter. Det hade jag såklart inte. Men sen tänkte jag efter och insåg att jag gör precis samma sak om någon frågar hur gammal Malva är.
Man vet ju att ens barn har något fel och för att skydda sig själv från miljoner frågor så tillägger man det där men hon är liten för sin ålder. För man orkar inte alltid förklara femundrafemtioelva gånger varför hon är liten, även om det borde räcka med att säga just som det är. Men säger jag att Malva har PWS, så får jag ju följdfrågor iallafall, eftersom att knappt ingen vet vad det är för ett syndrom. (Och har du som besökare frågor på vad det är så hänvisar jag glatt till Malvas hemsida. :razz: )…Och nu är huvudet tomt. Måste sova snart.

Lyssnar på: Kelly Clarkson – Breakaway (superduperunderbartbästigt)
Läser: Främlingen av Diana Gabaldon