Första steget

Det finns en tjejkompis på nätet som inspirerat mig att ta kontakt med vårdcentralen gällande min övervikt.
Idag var jag där för första gången och fick berätta lite om mig och hur den uppstått. Hon lyssnade och sa sen att det jag nyss berättat är så vanligt och att jag är tvungen att ändra mina vanor för att det ska gå, men att hon gärna är med mig hela vägen.
Blev så glad, för det är precis det jag vill.

Visst, piller och medicin i alla ära, men man måste ju börja med sunda vanor innan man kan prova något sådant. Och jag har absolut inga sunda vanor… ;) Så jag fick i “läxa” att äta frukost varje dag till nästa vecka.
Fick även väga och mäta mig och jag blev verkligen förvånad. För trots mitt frosseri (ja, jag menar verkligen f r o s s e r i) som jag ägnat mig åt den senaste månaden, visade att jag gått ner sen jag slutade på VV före jul.
Så det känns ju bra att jag fortfarande håller mig på tvåsiffrigt. :)

Det fanns även vattengympa för överviktiga som jag gärna vill börja i, så det skulle vi fortsätta prata om nästa gång.
Jag vägrar gå och bada med smalisar, även om de kanske inte bryr sig i om jag är fet eller ej. Men det gör jag, så får jag motionera med andra som är i samma sits tror jag att det är lättare.