En olycka…

… kommer sällan ensam. Eller hur heter det nu?

Strax efter ett i natt (ja, typ 45 minuter efter att jag stått på näsan) så vaknade en av våra katter efter att ha sovit i soffan hela kvällen, vilket inte alls är ovanligt. På dagen hade hon varit som vanligt. Men nu kunde hon inte stå på benen. De ville inte och hon vinglade när hon gick. Blev jättenervös förstås men lyckades få i henne vatten och hon såg inte sjuk ut, mer än att hon vinglade och låg mest. Och eftersom att klockan var så pass mycket så tyckte vi att hon skulle få vila och så skulle det säkert vara bättre imorgon. Dvs idag.

Först hittade jag henne inte, men hon låg under en pall, på en tröja som ramlat ner, intill elementet.
Tog upp henne för att undersöka henne bättre. Nu har hon blinkhinnorna framme och ser jättesjuk ut.
Hon ville inte att jag skulle ta i henne men det gjorde jag förstås ändå. Gå kan hon inte alls. Hennes bakben ramlar ihop. Hon ser ut som efter att de vaknat ur en narkos ungefär.
När jag skulle klappa henne så darrade hon innan jag ens hade lagt handen på henne… då kände jag igenom henne och hela magen är stenhård.
Ringde mamma och syrran för att be om råd. Mamma trodde att det var förstoppning, så jag ringde jourhavande veterinär och han bad mig ta tempen på henne. Skulle den vara över 39°C så skulle jag ringa upp igen, för då hade hon troligen en infektion, annars skulle jag ge henne microlax.

Sist jag tempade en katt var med Smirnoff och det gick jättebra, för han var totalt orkeslös, men inte den här tjejen (tack och lov). Hon låg visserligen stilla den första minuten, men sen var det inte roligt tyckte hon och försökte komma loss. Men den var bara på 37,4°C så min syrra erbjöd sig att åka till USÖ apoteket och köpa paraffinolja och laxermedel till henne, så de kommer nog vilken minut som helst.
Hoppas nu att det “bara” är förstoppning och inget annat.

Jaa.. det var min nyårshelg. Hoppas på att det är förstoppning för min pappa fyller år idag och han väntar oss i eftermiddag. Men jag åker såklart inte till honom om hon är så här dålig. Då kan vi fira honom en annan dag. Men Jasmine blir besviken, för hon vet att Tomten har varit och lämnat paket hos morfar.

Men som sagt. Vi får se. Hoppas att ni alla hade en fin nyårsafton och att nyårsdagen blir bättre än min.