Vardagligt

Pokémonjakter

Jag får hela tiden höra att jag är löjlig som spelar Pokémon Go. Att det bara är barn och ungdomar som spelar. Att det är fånigt att lära sig var de olika finns, så att man kan få flera. (Om man har många kan man uppgradera de man redan har, så man får nya Pokémons.) Eller att man går lite random för att hitta några nya.

Det är klart att jag har sett barn och ungdomar som spelar, men majoriteten av de jag sett är vuxna och till och med äldre. När jag skriver detta står en äldre tant och fångar några. Jag har sett kostymnissar spela. Myndighetsfolk spela. Häromdagen såg jag en man med rullator!
Så nej, det är inte bara ett barnspel.

Dessutom. Jag har från att varit en “soffpotatis” i flera år, har börjat gå minst en mil om dagen. (Man får nämligen ägg som man ska kläcka, för att även där få nya Pokémons och för att kläcka äggen måste man gå mellan 2, 5 och 10km, beroende på vilket/vilka ägg man har i äggkläckningsmaskinen).

Jag har alltid hatat att gå utan mål eller anledning. Och nu har jag fått min anledning. Det är en blandning av nytta och nöje och jag blir otroligt rastlös om jag inte får jaga. 😉

Så för mig, även om folk tycker att det är löjligt, så var det här det bästa som kunde hända mig. 🙂 och jag tänker inte sluta förrän jag har alla Pokémons!  😀