Vardagligt

Tur i oturen?

Magjävlen bråkar som bara den. Själv försöker jag se ett mönster men hittar inget.

Trodde som sagt först att det var glutenintolerans, eftersom att jag får grymt ont i magen av pasta, bröd och andra mjölprodukter… men det var det inte. Jag får lika ont i magen av ris, couscous, bulgur, matkorn eller ja, vad som helst. Äter numera inte så mycket sådant, förutom denna vecka eftersom att jag ska till doktorn imorgon bitti. Får se vad han har att säga. Jag ger mig fan på att han säger att jag har magkatarr eller IBS och att jag får lära mig att leva med det… Om det nu är så, då vet jag ärligt talat inte vad jag tar mig till.

Jag har liksom redan tappat livsgnistan. Jag kan ju inte göra någonting. Jag vågar inte göra någonting. Vågar inte äta lunch/fika med vänner på stan, för jag vet aldrig ifall magen behagar att sköta sig. Vågar inte längre gå ut och äta på restaurang med familjen, av rädsla att magen ska balla ur. Vågar föressten knappt ens äta här hemma… Lika bra att svälta så slipper man iallafall ha ont i magen. Fast tro nu inte att jag går ner några kilon i vikt för det… nej nej.. Vikten ligger stadigt, fast jag tappar i storlek. Mycket märkligt.

En annan sak har dykt upp den senaste veckan. Huvudvärk varje kväll och alltid i samband med att jag ätit middag. Kul… not. Inte nog med att magen lever sitt egna liv, att ha ont i magen, må illa och nu huvudvärk för man måste peta i sig näring är inte roligt. Jag tror att jag ger upp. Iallafall efter imorgon. Ska dit och få höra vad jag ska göra åt det hela…